3-featured

Биохелирането – да заредим Спирулина с биоусвоимо желязо! “Желязна Спирулина” в помощ на имунитета и срещу железния дефицит.

Силна преумора и отпадналост, отслабен имунитет, често боледуване и намалени зашитни сили на организма – това са само част от възможните последствия свързани с неадекватен внос на хранителни вещества, витамини и минерали в организма. Това важи особено за микроелемента желязо, който често е в недостатъчно количество. Когато състоянието се задълбочи и се развие железен дефицит следват проблемите с ниския хемоглобин, анемията и нарушения кислороден транспорт в кръвта.
Желязото е един от най-ценните минерали, които приемаме чрез храната. Ниските нива на желязо, които могат да се изявят като изразен или скрит “железен дефицит”, водят до здравословен дисбаланс, защото този ценен микроелемент участва в почти всеки процес на организма. В тялото на човека има едва няколко грама от него (около 3-4гр. за човек на средна възраст). Желязото е основен елемент на хемоглобина – изключително важен белтък, съставна част на червените кръвни телца и отговорен за преноса на кислород до всяка една клетка на тялото. Желязото влиза също в състава на мускулната тъкан и ензимите на тъканното дишане, има значение за функциите на съединителната тъкан и колагена, подпомага съпротивителните сили на организма и подсилва имунитета. Този ценен микроелемент е важен за състоянието на кожата, косата и ноктите, костната тъкан, сухожилията и мускулните връзки. Адекватните нива на желязо са особено важни за бременните жени, юношите, спортуващите, както и за всички, които искат да поддържат или подобрят здравето си.

Най-добрият начин за прием на желязо е чрез качествената, пълноценна и разнообразна храна. Когато поради здравословно състояние или забързан ежедневен ритъм не можем да се храним по-най-добрия начим,  понякога разчитаме на прием на желязо чрез добавки към храната, с които да възстановим баланса и нивата му в организма. Същото се отнася и ако сме избрали специфичен тип хранене, например изцяло или предимно растителен (веган/вегетариански) или следваме определена диета, хранителен режим, постене и т.н. Въпреки че в растителната храна може да има голямо количество желязо, там то може да е “блокирано” или свързано в трудноусвояеми комплекси (фитати) и поради тази причина също може да се окаже недостатъчно. Всичко това са примери, в които хранителните добавки съдържащи желязо могат да бъдат полезни.
На пазара има голямо разнообразие от подобни добавки, но не бързайте!
По подобие на храната, желязото в някои добавки също може да бъде по-трудно усвоимо, защото не е от органичен произход. Това може да бъде важен фактор за ефективността. Добавките с неорганични соли на желязото обикновено разчитат на по-голяма концентрация (повече милиграми в дневна доза), но поради по-ниската усвояемост на желязото в тях, едва малка част от него постъпва в организма и е в полза на здравето. Друг възможен проблем при по-високата концетрация на неорганично желязо са повечето възможни странични ефекти, обикновено неприятни симптоми от страна на храносмилателната система.

 

Науката отдавна търси естествени и високоусвояеми източници на желязо, какъвто е биохелираната Спирулина на Alphyca®

Както добре знаете, Спирулина използва елементите вложени в хранителната й среда, CO2 и енергията на слънцето, за да изгражда изключително полезната си биомаса. Чрез естествен процес наречен биохелиране, микроводораслите поемат неорганично желязо от култивационния медиум, преобразуват го в органични комплекси и така повишават ефективността му, дори и при ниска концентрация. Желязото в медиума не води до унищожаване на микроводораслите, а напротив, до определени нива стимулира техния растеж – ето защо те с готовност го усвояват. Развитието на микроводораслите в обогатена с хелирано желязо среда позволява създаването на функционални добавки  от микроводорасли с огромно предимство пред другите – отлична усвояемост и ефективност на включеното в клетките им органично желязо, при по-малко странични ефекти.
Концепцията на тази “желязна Спирулина” е много проста, но същевременно и работеща – малък като количество прием, висока ефективност и максимална природосъобразност.
Биохелираната, “желязна Спирулина” на Alphyca®, се използва в хранителни добавки за подкрепа на организма при различни здравословни предизвикателства. Тя е особено полезна за подсилване на имунитета, при нужда от повишаване на съпротивителните сили на организма, за стимулиране на детокс процесите, при нисък хемоглобин, анемия, дефицит на желязо и други фактори на кръвообразуването и т.н. поради изключително богатия състав на микроводораслите – пълноценен белтък, биоактивни нутриенти, витамини,  минерали и други. Биохелираната и обогатена с желязо Спирулина на Alphyca® се явява нов клас хранителна добавка – естествена функционална храна с подобрен състав и максимална усвоимост от организма. Обогатени с желязо, биохелирани микроводорасли “желязна Спирулина” можете да откриете в състава на комбинирания продукт Algoglobin Alphyca  – специално създадена формула с максимално биоактивни съставки за подкрепа на кръвообразуването, хемоглобина и червените кръвни телца, както и в  Spirufer Alphyca  – монопрепарат със 100% концентрирано съдържание на “желязна Спирулина”, за подсилване на имунитета, защитните сили и цялостно подпомагане на организма. Не е далеч времето, когато специалистите на Alphyca® ще представят и други формули с полезен ефект на основата на биохелирана с желязо Спирулина, Екипът от лекари, фармацевти и технолози използва целия експертен потенциал и високотехнологично оборудване на компанията за създаване на висококачествени иновативни продукти  – от микроводорасли, за здраве.

Сподели:

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment